Moise Florin

Donație recomandată 50.00 lei

5 Donatori

Categorie:

  Suma donată – 500.00 lei

 lei

Donație recomandată 50.00 lei

* Donație minimă10.00 lei

** Donație maximă5,000.00 lei

Descriere cauză umanitară

Nu ne putem lua gandul de la Florin Moise, tanarul de 15 ani accidentat acum sase luni la Dridu de un sofer neatent si baut …

O intamplare trista, o adevarata tragedie pentru el si intreaga sa familie. Cu toate acestea, vointa si lupta de zi de cu zi a acestui tanar ne infioara si ne uimeste, credinta nemasurata a mamei sale care i-a devenit indispensabila, baiatul fiind total dependent de ea, efortul nemasurat si cerbicia cu care el se incapataneaza sa reinvete tot ceea ce facea instinctiv la varsta de un an … este impresionant si de apreciat cu toata inima!

De sase luni, zilnic, Florin este purtat la o clinica de terapie la peste 150 de km… Zilnic o ia de la capat, pe orice vreme, munceste si isi invinge durerea cu o forta incredibila. Nu accepta sub nici o forma sa priveasca lumea toata viata dintr-un scaun cu rotile.

Alaturi de el, Adina, mama sa, face eforturi supraomenesti pentru a-i fi aproape, pentru a-l incuraja continuu si pentru a acoperi cheltuielile greu de anticipat, perioada de terapie fiind greu de estimat in astfel de cazuri.

Sase luni a imprumutat de la prieteni si cunostinte o masina sa faca drumul la clinica cu Florin si pentru ca nimeni nu te poate imprumuta cu masina sa la nesfarsit, au imprumutat bani de la rude si prieteni si au cumparat o masina ieftina, de ocazie, pentru a nu intrerupe nici o zi sansa lui Florin de a se recupera. Este pe maini bune, de profesionisti, dar totul costa enorm pentru o mama care nu poate munci in aceste conditii. Ea ramane mainile si picioarele fiului sau, ochii care il incurajeaza si bratele care il poarta …

Ne-ati fost alaturi si am strans impreuna o suma importanta pentru tratamentul lui Florin. Am sperat ca banii vor ajunge si intre timp justitia isi va face treaba si va obliga vinovatul sa ii plateasca baiatului terapia de recuperare. Din pacate, banii s-au terminat, iar drumul e lung pana ce se va face dreptate. Intre timp, vinovatul pentru retezarea aripilor acestui tanar intr-o secunda de iresponsabilitate nu da nici un semn ca ar dori sa il ajute in vreun fel. Florin isi doreste sa se intoarca la scoala, intre colegii si prietenii sai, care il viziteaza si il incurajeaza cum pot si ei.

Va rugam astazi, sa ne strangem in jurul lui Florin si al Adinei si sa mai facem un efort sa ii ajutam sa continue. Singuri nu pot reusi, oricat efort ar depune. Fiecare zi este extrem de importanta pentru el, nu trebuie sa intrerupta terapia si exercitiile de recuperare nici macar o singura zi. Rugaciunile noastre ale tuturor au ajutat poate ca el sa nu-si piarda tanara viata, sa depaseasca episoade crunte de depresie, cand lacrimile il innecau stand nemiscat, cu ochii in tavan, asteptand o minune. Veti vedea in imaginile atasate ca face progrese incredibile, chiar daca medicii nu i-au mai dat sanse sa mearga vreodata, forta si determinarea lui sunt demne de un erou adevarat, la fel sustinerea neconditionata a mamei lui, pentru care lacrimile au secat.

177774446_2850476571936220_1758257732350943023_n